Brand verwoest woonboerderij aan Oldeneelweg

Zwolle – Op de vroege zondagochtend, rond 05.30 uur, is er aan de Oldeneelweg in Zwolle Zuid een woonboerderij afgebrand. Er vielen geen gewonden.

In buurtschap IJsselzone, bij de IJsseldijk en in de omgeving van het Kleine Veer, brak zondagmorgen een felle brand uit. Omdat de boerderij een rieten dak had kon de brand snel uitbreiden. Brandweerkorpsen uit de omgeving werd om assistentie gevraagd. Een naastgelegen woning en een schuur konden behouden worden. De bewoner van het pand was op het moment van de brand niet thuis. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend. De technische recherche gaat onderzoek doen.

06-01-2012_hoogwater_11

UPDATE: De politie onderzoekt een brand in een woning en een poging brandstichting in een andere woning aan de Oldeneelweg. Vermoedelijk is de brand in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober rond 5.15 uur ontstaan. Op het moment van de brand was er niemand in de woning aanwezig. De woning is volledig afgebrand. De politie sluit brandstichting niet uit en is een onderzoek gestart. Ondertussen is ook bekend geworden dat er in dezelfde nacht vermoedelijk is geprobeerd een andere woning aan dezelfde straat in brand te steken. Eventuele getuigen worden opgeroepen contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.