Koninklijke onderscheiding en jubilarissen bij brandweer Zwolle

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer reikte woensdag 23 november 2011 de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de heer J.W. van Dijk in de brandweerkazerne, Marsweg 39 in Zwolle. De heer Van Dijk kreeg de Koninklijke onderscheiding bij zijn afscheid als vrijwilliger van Brandweer Zwolle tijdens de jaarlijkse huldigingsplechtigheid. Naast dhr. Van Dijk werden 12 jubilarissen en 6 personen die vertrokken waren in het zonnetje gezet.

05-05-2013_bfo2013_17
Middelste op de foto is dhr van Dijk.

De heer J.W. van Dijk is bijna 33 jaar actief geweest als vrijwilliger bij de gemeentelijke brandweer Zwolle. Hij sloot zijn carrière af als bevelvoerder. De heer Van Dijk diende tot de opheffing in 2007 bij de kazerne Zwolle-Zuid aan de Van der Heijdenstraat en daarna in de voormalige kazerne aan de Harm Smeengekade. Hij heeft zich ingezet voor het korps en de vrijwilligers in het bijzonder, was een markant voorzitter van de OC en auditor bij de regionale audits binnen de toenmalige Regio IJssel-Vecht, nu Veiligheidsregio IJsselland. Vermeldenswaardig is dat de heer Van Dijk zich bovendien plaatselijk, regionaal en landelijk al zo’n 25 jaar verdienstelijk maakt voor het roofvogelbestand in ons land. Als bestuurslid van de Werkgroep Slechtvalk Nederland draagt hij bij aan het succes van de slechtvalkenpopulatie op Harculo.

De heer Van Dijk heeft zich als een zeer betrokken, betrouwbare en deskundige collega ingezet voor het korps en de veiligheid in de stad. Zwolle is hem erkentelijk voor zijn jarenlange belangeloze inzet.

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *