Explosie Klaproosweg Zwolle zorgt voor veel schade

Zwolle – Maandag avond heeft zich er aan de Klaproosweg in de wijk Westenholte zich een explosie voor gedaan. De schade aan het huis is enorm. Er vielen geen gewonden. Wel moesten de bewoners de nacht elders doorbrengen. Zij werden opgevangen door buurtbewoners. De brandweer is met prio 1 ter plaatse gekomen om een nacontrole uit te voeren.

04-01-2012_onvoering_stadshagen_8

Door de explosie in het huis zijn verschillende ramen op de boven etage gesprongen. Zowel aan de voorkant als aan de achterzijde was er schade aan de ramen. Het gesprongen glas lag verspreid over de weg en op de auto’s.

04-01-2012_onvoering_stadshagen_13

De brandweer van Zwolle is maandagavond direct een onderzoek gestart naar de oorzaak van de explosie. Daarbij bleek dat in een doucheruimte twee muurtjes omgeblazen waren en er een tussenmuur (draagmuur) ontzet was. Omdat er bij de politie, brandweer, bewoners zoveel vragen waren over de oorzaak is besloten om de Technische Recherche van de politie te laten komen om de mogelijke oorzaak te zoeken. Het enige wat men vond was een haarlak bus die uit elkaar was gesprongen. Maar of die zo veel kracht had om die muren om te blazen… moet onderzoek uitwijzen. Gelukkig was er op het moment van de explosie niemand boven aanwezig.

 

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *