Rib boten actief op de IJssel.

Zwolle – Vandaag was het druk bij de boothelling bij de IJssel. Normaal zou niemand zijn boot te water laten in verband met het hoge water. Maar deze mensen zagen geen probleem. Zij voeren vaker op hoog water en deden aan zoek acties met honden naar drenkelingen. Maar vandaag was het gewoon een dagje varen naar het IJsselmeer. Een aardige rit.

bfo2012-43

Rigid Inflatable Boat

Hoewel dit type boot vaak met spelevaren wordt geassocieerd, maken ook professionele diensten gebruik van dit type boot. In deze gevallen gaat het dan vaak om RIB’s (Rigid Inflatable Boat), soms ook wel RHIB van Rigid Hull Inflatable Boat genoemd). Bij een RIB is de bodemsectie van een vormvast materiaal gebouwd, doorgaans aluminium of polyester. Daarop is een vaste stuurstand gemonteerd. Rondom deze romp is een dikke, luchtgevulde rand aangebracht, de “tube” geheten. In de praktijk laat men de tube niet vaak leeglopen; de boot wordt in opgeblazen toestand vervoerd. Het geringe gewicht ervan, in combinatie met de stijve romp en een sterke motor (vaak meerdere) maken het tot een zeer zeewaardige en wendbare speedboat.
bron: Wikipedia

 

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.