17 jarige zwollenaar zwaar gewond na schietpartij

zwolle – Zaterdag avond om 18.45 is er een schietpartij geweest aan de Thomas a Kempisstraat. Hierbij is een 17 jarige jongeman uit Zwolle zwaar gewond geraakt. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd waar hij die zelfde avond nog is geopereerd aan zijn verwondingen.

ribboten_ijsse_zwolle_10

Het slachtoffer liep met een gezelschap over straat, toen plots een auto stopte naast hen thv Star Sandwiches. Het is nog onduidelijk of de personen vanuit de auto geschoten hebben of eerst zijn uitgestapt. Maar het is zeker dat er meerdere schoten gelost zijn op het slachtoffer. Hij werd op meerde plaatsen geraakt. De toegesnelde politie heeft 1 persoon aangehouden. Deze wordt inmiddels verhoord.De technische recherche heeft het gebied uitgekamt op sporen om zo meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht en hoevaak er geschoten is. Er is nog niets bekend over het motief van deze schietpartij.

ribboten_ijsse_zwolle_1
Toen de recherche nog bezig was vond 1 passant het nodig om onder het lint door te gaan en zo door het plaats delict te fietsen. Deze persoon is staande gehouden door de, met vele, aanwezige politie. De jongen was hier niet van gediend en werkte niet mee. Hij meldde haast te hebben. De politie heeft hem om zijn legitimatie gevraagd en een proces verbaal opgemaakt.

UPDATE!!:

Jongen zwaar gewond na beschieting

Zwolle – Aan de Thomas a Kempisstraat is zaterdag 21 januari aan het eind van de middag een 17-jarige jongen uit Zwolle zwaar gewond geraakt, nadat hij was beschoten. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Naar aanleiding van deze schietpartij heeft de politie inmiddels drie mannen aangehouden van 43, 23 en 18 jaar oud uit Zwolle. De politie doet onderzoek naar de zaak. De aanleiding lijkt te liggen in de privésfeer. Zondagochtend verkeerde het slachtoffer nog steeds in kritieke toestand.

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *