Video: Highland Games 2012 gewonnen door ZHTC

Zwolle – Stoere mannen en vrouwen in kilt in Park de Hogenkamp. Het was de negende editie van de ZHTC Highlandgames. Elf studenten- mannenteams en twee vrouwenteams streden in een Schots decor om de eer. De winnaar werd team Nooit Nuchter van het organiserende ZHTC uit Zwolle.


Studenten uit heel Nederland streden om de titel om zich het sterkste heren- of damesteam te noemen. De ZHTC Highlandgames staat vooral bekend om de sportieve competitie tussen de teams uit diverse studentensteden van Nederland, de gezelligheid en de ongedwongen sfeer. Teams van minimaal 6 studenten (m/v) moeten de diverse spelen volbrengen waarbij teamwork, precisie, snelheid en vooral brute kracht zijn vereist. Er waren twee competities: de mannen- en de vrouwencompetitie. Er deden twee eerstejaars teams mee dit jaar. De deelname was goed. Nooit eerder deden er totaal 13 teams mee. De games bestaan o.a. uit boomstam gooien, hooivorkdarten en zwaard heffen. Aan het einde van de dag stond er een heerlijke BBQ klaar voor de studenten.

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *