Video: Peter Bruinsma wint de eerste Zwolse Marathon 2012

Zwolle – Peter Bruinsma heeft zondagmiddag de eerste editie van Marathon Zwolle gewonnen. In een tijd van 2.46.36 uur passeerde de marathonloper als eerste de finish in het PEC Zwolle Stadion. De nummer twee werd Erik Kuijer. De eerste vrouw was Angeli Poppe in een mooie tijd van 3.17.20 uur. Oud- topschaatser Erben wennermars verbeterde zijn persoonlijke record met maar liefst 9 minuten. De 62-jarige Ching-te Huang uit Taiwan liep in Zwolle zijn 317e marathon! De eerste Zwolse marathon werd onder prachtige weersomstandigheden gelopen. Langs de route stonden duizenden mensen de hardlopers aan te moedigen.


De eerste atleet die over de meet kwam was een deelnemer van een duo-marathon en lid van team Cycloon Fietskoeriers. Hun tijd was 2.43.00 uur. De eerste quatroloper die over de finishlijn kwam was een lid van Team AV De sprinter. De vier kwamen in een tijd van 2.50.00 binnen. Naast de klassieke marathon konden deelnemers zich ook inschrijven voor de duo-marathon, quatro-marathon en de businessrun. De organisatie mikte op een sportieve, snelle, sfeervolle en bovenal groene marathon in en om Zwolle, en dat is gelukt! Op het snelle parcours waren onder andere de nieuwe spoorbrug de Hanzeboog en de IJsseldelta opgenomen. De start en finish was uiteraard in de stad Zwolle.

Bron: Weblog Zwolle

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *