Video: IJsbeeldenfestival Zwolle geopend 08-12-2012

Zwolle – Op het Rodetorenplein in Zwolle is zaterdagmorgen het IJsbeeldenfestival geopend. Na een aantal weken hard werken zijn de ijssculpturen nu te bezichtigen voor het publiek.


IJskunstenaars waren weken in de weer om door het zogenaamde carven (bikken, snijden en bewerken) van grote ijsblokken prachtige beelden te maken. Dit jaar is het thema ‘De sprookjes van Grimm’. Deze sneeuw- en ijswereld, die in een thermische tent van 2.000 m² wordt tentoongesteld, is te bezichtigen van zaterdag 8 december 2012 tot en met zondag 27 januari 2013. Ook dit jaar worden er weer drie ijshotelkamers gebouwd. In totaal waren er zo’n 25 beeldhouwers bij het maken van de ijssculpturen betrokken.

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *