Verdachte stoffen aangetroffen in woning

Zwolle – De politie heeft op woensdag 17 april een woning doorzocht aan de Linnenweverstraat in Zwolle. Aanleiding was een tip dat er in de woning vermoedelijk explosieven aanwezig zouden zijn.

Omstreeks 20.30 uur is de politie de woning binnengegaan. Daar werden verdachte stoffen aangetroffen, waarna de EOD werd ingeschakeld. Omstreeks 23.00 uur is de EOD begonnen met het verwijderen van de stoffen uit de woning. Uit onderzoek zal moeten blijken welke stoffen het precies betreft. Er hoeven geen woningen te worden ontruimd. De Linnenweverstraat blijft voorlopig afgesloten. De politie heeft in verband met deze zaak een 44-jarige man uit Zwolle aangehouden.

Aangetroffen in de woning:

O.a. meerdere kilo’s grondstoffen voor de vervaardiging van explosieve(n) stoffen / vuurwerk. Grote voorraad consumenten- professioneel vuurwerk. Een dummy pistool, een veerdrukwapen, een gas-alarmpistool, scherpe patronen en een  stroomstootwapen.

Door de EOD zijn de explosieve stoffen gisteravond nog vernietigd / onschadelijk gemaakt. De samenstelling van de (grond) stoffen wordt nog in een laboratorium onderzocht.

De Zwollenaar blijft voor nader onderzoek ingesloten en wordt op 19 april voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De aanwezigheid van dergelijke stoffen en goederen in een (buurt) woning wordt als gevaarlijk en hoogst ongewenst voor de omgeving beschouwd.

17-04-2013_explosieven_linnenweverstraat_10

Meer foto’s bij lees verder…


image11  17-04-2013_explosieven_linnenweverstraat_11

17-04-2013_explosieven_linnenweverstraat_12

17-04-2013_explosieven_linnenweverstraat_13

17-04-2013_explosieven_linnenweverstraat_15

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *