Veiligheidsdag Zwolle druk bezocht en herhaling waard

Zwolle – Op zaterdag 31 augustus was de Milligerplas in de wijk Stadshagen het decor van de veiligheidsdag van de veiligheidsregio IJsselland.
De hulpverleners lieten onder andere demonstraties zien van een ‘vlam in de pan’ en wat er gebeurt als je deze met water blust, ook konden kinderen een kijkje nemen in een poltieauto waar vaak ook de sirene’s even werden getest.

De politie IJsselland liet zien wat zij in huis hadden om een verdachte in te reken door de inzet van een politiehond. Kinderen konden zelf de brandslang vasthouden om blokjes om te spuiten of een huisje te blussen wat in ‘brand’ stond. Een rookcontainer stond ook op het terrein, hierin konden mensen de ervaring op doen hoe te handelen bij rook in de woning om deze te verlaten. Om Stadshagen te beleven op grote hoogte konden mensen mee in het bakje van de hoogwerker waar ook lange rijen voor stonden. De mensen van de brandweer lieten zien hoe zij een slachtoffer in het water zoeken, daarnaast lietzen zij zien hoe te werk gegaan wordt bij een botsing waarbij het slachtoffer niet zelf meer uit de auto kon komen. Het evenement is door ongeveer 15.000 mensen bezocht.

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.