De zeldzame Sperweruil is gespot in Zwolle!

Zwolle – Vanaf zondagmiddag stromen er met name via Twitter diverse meldingen binnen wat betreft het zien van een Sperweruil in Zwolle. Een zeldzame vogel voor Nederland, en dat trekt de nodige liefhebbers van het spotten van vogels aan. Zondagavond stonden zo’n 100 vogelaars bij een tankstation aan de IJsselallee om het beestje te bewonderen.

De bijzondere vogel was tot 2005 maar 3 keer gezien in Nederland. De dagactieve uil, die vooral zijn leefomgeving heeft rond de Poollcirkel, komt voor in Alaska, Scandinavië en het uiterste noorden van Rusland. Door z’n lange staart en stompe vleugels lijkt de sperweruil eerder op een sperwer dan een uil, en de strenge blik maakt het helemaal af. De uil zou in Zwolle gezien zijn bij de fietstunnel van de Hortensiastraat en de IJsselallee. Zondagavond dus de nodige drukte in Zwolle om de zeldzame uil te zien. Zelfs uit België kwam er iemand naar de IJsselallee om de vogel te bewonderen. Maandag worden nog meer vogelaars in Zwolle verwacht.

24-11-2013_sperweruil_11

24-11-2013_sperweruil_10

24-11-2013_sperweruil_12

24-11-2013_sperweruil_13

24-11-2013_sperweruil_14

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *