Mislukte plofkraak bij ABN-AMRO Belvederelaan Zwolle

Zwolle – In de vroege ochtend van zondag vond er een poging plofkraak plaats aan de Belvederelaan in de wijk Stadshagen. Hierbij is een grote gasfles tegen de pinautomaat aangezet en werd er geprobeerd dmv met benzine doordrenkte doeken de automaat op te blazen. Echter deze poging mislukte en ondanks de inzet van de politieheli zijn er geen verdachten aangehouden tot dus ver.

20-Apr-2014-Poging_plofkraak_belvederelaan-11

Omstreeks kwart voor drie kwam er een melding binnen bij de brandweer om metingen te verrichten aan de Belvederelaan in stadshagen. Deze melding kwam automatisch binnen, aangezien de automaat een gasmelder systeem had ingebouwd. Al snel werd ook de AGS (Adviseur Gevaarlijke Stoffen) gealarmeerd. Eenmaal ter plaatse troffen de toegesnelde politie en brandweer een fiets aan die tegen de automaat was aangezet met de gasslang in de automaat. De slang was via de geld uitgifte sleuf erin gestopt maar er waren geen sporen van geweld. Dus mogelijk was er een transactie nodig om die sleuf te openen. Omdat het nog niet zeker wat hoe stabiel de situatie was heeft men besloten om de bewoners direct boven het pand te evacueren en tijdelijk onder te brengen op het bureau.

De technische recherche heeft sporen veilig gesteld en de brandweer heeft het pand geventileerd. De fiets en de gasfles zijn voor onderzoek meegenomen.

20-Apr-2014-Poging_plofkraak_belvederelaan-10

20-Apr-2014-Poging_plofkraak_belvederelaan-12

20-Apr-2014-Poging_plofkraak_belvederelaan-13

20-Apr-2014-Poging_plofkraak_belvederelaan-14

20-Apr-2014-Poging_plofkraak_belvederelaan-15

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

2 gedachten over “Mislukte plofkraak bij ABN-AMRO Belvederelaan Zwolle

  • 20 april, 2014 om 07:58
    Permalink

    was inderdaad in de buurt… alleen wakker worden door een politieheli boven je huis en dan op de pieper kijken naar meldingen… en dan zien metingen verrichten.. Vervolgens ook nog gelijk de link leggen met mogelijk een plofkraak… 🙂

    Nu zo brak als een gek… Maar goed gewoon doorrrrrrrrr 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *