Zonnig Bevrijdingsfestival in Zwolle (BFO2014)

Zwolle – Wat een geluk, precies op de Bevrijdingsdag prachtig weer. Een zonnetje en rond de 20 graden maandagmiddag. Dat samen met aantrekkelijke artiesten maken de ingrediënten voor een geslaagd Bevrijdingsfeest in Zwolle. Maar liefst 135.000 festivalbezoekers wisten het Bevrijdingsfestival te vinden. Met 160.000 bezoekers vond in 2009 het drukste festival plaats.

De grootste drukte uitte zich rond het concert van Bløf. Het hele festivalterrein was voor 80% gevuld met muziekliefhebbers. Veel meer hadden er ook niet bij moeten komen, anders zou er een bezoekersstop afgekondigd worden. Maar na dit concert werd het rustiger. Mensen gingen thuis eten en families keerden huiswaarts. ‘s Avonds was het druk bij het het Singlefeestje en Podium Abbot. Het concert van Blaudzun werd ook goed bezocht. Daarna gingen veel mensen richting de treinen. Roel Van Velzen en de Congolese ster Innocent Balume sloten het Bevrijdingsfestival Overijssel af. Ook in de binnenstad en ook het Dance4Liberation muziekfeest op de parkeerplaatsbij de IJsselhallen werden goed bezocht met rond de 20.000 bezoekers. Het dancefeest bij de IJsselhallen was maandagmiddag zelfs al helemaal uitverkocht. Er vonden, met name rond de IJsselhallen, vijf aanhoudingen plaats voor wapenbezit en bezit van drugs. Voor kleine wondjes meldden zich rond de 60 personen bij de EHBO op het festivalterrein.

05-May-2014-BFO2014-112

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *