Dodelijk ongeval Zwolseweg ’s Heerenbroek

’s Heerenbroek – Bij een ernstig verkeersongeval op de Zwolseweg net buiten ’s Heerenbroek is donderdagavond omstreeks 20:30 uur een 70 jarige man uit Zwolle om het leven gekomen. De man reed op een aanhanger van een tractor die een erf wilde oprijden aan de Zwolseweg die werd bestuurd door een 24 jarige man. De tractor moest een ruimere bocht maken in verband met geparkeerde auto’s en kwam daardoor met zijn achterkant op de linker weghelft.

09102014_dodelijk_ongeval_zwolseweg_02

Door de klap met de aanhanger is het dak van de auto er compleet afgescheurd. Nadat het hij er onder vandaan kwam, kwam hij op de verkeerde weghelft en kwam frontaal in botsing met een tegemoet komende auto bestuurd door een 33 jarige vrouw uit Kampen. Omdat er eerst sprake zou zijn van meerdere beknellingen werd er opgeschaald naar middel hulpverlening. Ook werd het MMT uit Groningen opgeroepen ter assistentie. Alleen was de inzet van hun niet meer nodig. De bestuurder van de auto die op de aanhanger botste bezweek al snel aan zijn verwondingen. De drie vrouwen in de tegemoet komende auto zijn allen gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De ernst van hun verwondingen zijn nog onduidelijk. De chauffeur van de tractor bleef ongedeerd.

09102014_dodelijk_ongeval_zwolseweg_01

De Zwolseweg is lange tijd afgesloten geweest voor onderzoek. Twee VOA’s (VerkeersOngevallenAnalisten) hebben alles vast gelegd om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Bergingsbedrijf Leerentveld heeft de betrokken voertuigen en de aanhanger afgevoerd. Een zoabcleaner van aannemersbedrijf van der Kolk werd ingezet om de weg te ontdoen van de brokstukken en gelekte vloeistoffen. Tegen 01:30 uur werd de weg weer vrijgegeven.

09102014_dodelijk_ongeval_zwolseweg_03

09102014_dodelijk_ongeval_zwolseweg_04

09102014_dodelijk_ongeval_zwolseweg_05

09102014_dodelijk_ongeval_zwolseweg_06

09102014_dodelijk_ongeval_zwolseweg_07

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Een gedachte over “Dodelijk ongeval Zwolseweg ’s Heerenbroek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *