Twaalf aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij Zwolle

Zwolle – In een pand aan de Marsweg is donderdagmiddag 23 oktober een hennepkwekerij met ruim 1.400 hennepplanten en ruim 1.400 hennepstekken aangetroffen. In de omgeving van de kwekerij werden 12 personen aangehouden die even daarvoor uit het betreffende pand waren gevlucht. Allen zijn voor onderzoek ingesloten.

De hennepkwekerij zat in een pand dat grenst aan zowel de Marsweg als de Marconistraat. Door politieagenten die eerder deze week in een naastgelegen pand aanwezig waren in verband met een bedrijfsinbraak, werd de hennepkwekerij ontdekt.

23102014_hennepkwekerij_26

Aangehouden
Bij de inval vluchtten meerdere personen het pand uit. Met behulp van ondernemers van omliggende panden en opgeroepen collega’s, waaronder politiehonden en een politiehelikopter, werden uiteindelijk 8 mannen en 4 vrouwen in de omgeving aangehouden. Zij zijn in de leeftijd van 25 tot en met 53 jaar en hebben allemaal de Chinese nationaliteit.

23102014_hennepkwekerij_21

In een andere ruimte werd nog een tweede kwekerij van ruim 1.400 aangetroffen maar deze was onlangs geoogst. Verder bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom en waren in het pand slaapplekken ingericht. Na verhoor worden de aangehouden mannen en vrouwen aan de Vreemdelingenpolitie overgedragen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.

23102014_hennepkwekerij_20

Enkele dagen voor het oprollen van deze hennepplantage is er een poging inbraak geweest in het pand ernaast. Hierbij waren een paar mannen betrokken met grote vuurwapens. De politie was er donderdag om videobeelden te bekijken. Een loodgieter was deze dag bovenop het dak bezig met werkzaamheden en zag de lichtkoepels van het pand er naast omhoog staan in verband met ventilatie, zodoende is de inval gebeurt. Tijdens de inval probeerde enkele verdachten te vluchten maar deze werden al snel door de agenten in de kraag gegrepen. Opvallend was dat het leek alsof er mensen in het bedrijfspand woonden. Dezen sliepen op matrassen in het gebouw.

23102014_hennepkwekerij_22

23102014_hennepkwekerij_23

23102014_hennepkwekerij_24

23102014_hennepkwekerij_25

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *