Stille tocht voor Zwolse Zdravko

Zwolle – Zaterdagavond liepen er zo’n duizend mensen mee in een stille tocht van een kilometer lang. De tocht werd gehouden ter nagedachtenis aan de dinsdagavond vermoorde straatmuzikant Zdravko Vazov. Zwollenaren uit alle lagen van de bevolking en alle leeftijden liepen mee.

Bij de tocht waren burgemeester Henk-Jan Meijer en wethouder Filip van As aanwezig. Burgemeester Meijer sprak enkele woorden waarin hij aangaf met zijn allen om de nabestaanden heen te staan en zinloos geweld altijd af te keuren. Ook de nabestaanden van Zdravko waren aanwezig. Bij het aanzien van het portret van haar man, reageerde de vrouw van Zdravko emotioneel. Tevens was behartiger van de daklozen Joop van Ommen samen met tientallen bewoners van De Herberg aanwezig. 

Nadat de tocht weer teruggekeerd was, speelde familie van Zdravko de muziek die de straatmuzikant zelf ook zo graag speelde. Na afloop bedankte de organisator Carola de Vries iedereen voor zijn aanwezigheid. De familie heeft zich zeer gesteund gevoeld door de grote opkomst.

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.