Burgemeester Zwolle geschokt door aanslag in Parijs

Zwolle – Donderdagavond vond op het Grote Kerkplein in Zwolle de bijeenkomst plaats tegen terrorisme. Directe aanleiding voor de bijeenkomst is de aanslag in Parijs woensdag, op journalisten en politiemensen. Een paar honderd mensen namen de moeite om naar het stadsplein te gaan.

08012015_protest_JeSuisCharlie_01

Een van de sprekers was burgemeester H.J. Meijer. Hij was verontwaardigd na al het nieuws over de aanslag op weekblad Charlie Hebdo, en zijn boosheid was dan ook heel groot, zeker na het zien van de beelden. “De executie snijdt je door de ziel”. Meijer had de zwarte strips in de Stentor gezien, en sprak uit dat de vrijheid van meningsuiting aangestast was. De burgemeester is blij met de mensen die niet bang zijn en opkomen voor hun mening. Het leed en verdriet werd op het Grote Kerkplein gedeeld. De burgemeester nodigde de aanwezigen uit om na afloop van de bijeenkomst in gesprek te gaan in het stadhuis. Na de burgemeester kwam Dick Laning, chef van regiodagblad de Stentor, aan het woord.

08012015_protest_JeSuisCharlie_02

Laning zei dat bij de redactie in Zwolle om 11.00 uur een moment van stilte was gehouden voor de moed van de collega’s in Frankrijk. Verder is het antwoord spreken op een bijeenkomst als op het Grote Kerkplein en je werk blijven doen. “Het voelt alsof je eigen collega’s zijn vermoord”. Verder zei Laning dat de journalisten en het vrije woord aangeschoten zijn, maar dat je dat niet om zeep kan helpen. Blijven werken is wat Laning betreft het beste antwoord.

08012015_protest_JeSuisCharlie_06

Namens de Islamitische stichting en de Ulu moskee in Zwolle was er een spreker. Die veroordeelde de aanslag en betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden van de aanslag in Parijs. Verder sprak de persoon van een aanval op de gehele mensheid.

Het formele gedeelte eindigde in een minuut stilte.

08012015_protest_JeSuisCharlie_03

08012015_protest_JeSuisCharlie_04

08012015_protest_JeSuisCharlie_05

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *