Grote brand legt woning in de as in Berkum – Zwolle

Zwolle – In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 februari heeft een grote brand een woning aan de Kerkweg, in de wijk Berkum, in de as gelegd.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen sloegen de vlammen uit de woning en was in de omgeving een rode gloed te zien. Nadat de eerste auto’s ter plaatse waren schaalde de brandweer op naar ‘middelbrand’ gevolgd door ‘grote brand’. Even dreigde het vuur over te slaan naar de naastgelegen woning maar dit kon tijdig worden voorkomen. De bewoners bleken ten tijde van de brand niet thuis en waren verderop in de straat. De uit voorzorg opgeroepen ambulance kon al snel weer retour. Van de getroffen woning is de benedenverdieping grotendeels uitgebrand en de bovenverdieping liep roet- waterschade op, voor de bewoners wordt opvang geregeld. Ook de naastgelegen woning liep waterschade op. De brandweer heeft de hulp ingeroepen van het team brandonderzoek, zij zullen proberen de oorzaak van de brand te achterhalen.

February 15, 2015_grotebrand_kerkweg_zwolle_1

February 15, 2015_grotebrand_kerkweg_zwolle_2

February 15, 2015_grotebrand_kerkweg_zwolle_3

February 15, 2015_grotebrand_kerkweg_zwolle_4

February 15, 2015_grotebrand_kerkweg_zwolle_5

February 15, 2015_grotebrand_kerkweg_zwolle_6

February 15, 2015_grotebrand_kerkweg_zwolle_7

February 15, 2015_grotebrand_kerkweg_zwolle_8

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Eén gedachte over “Grote brand legt woning in de as in Berkum – Zwolle

  • 15 februari, 2015 om 08:46
    Permalink

    Mooie Foto’s Rob, wat het vroege opstaan wel waard !

    Groetjes Ruud Egging – Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *