Druk bezocht Bevrijdingsfestival in Zwolle ondanks noodweer

Zwolle – Het Bevrijdingsfestival Overijssel is weer een succes geworden. Na een natte start genoten ongeveer 125.000 festivalbezoekers van tal van culturele uitingen en muziek. Bevrijdingsfestival Overijssel is met het aanbod en de 800 vrijwilligers het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland.

De opening van het festival werd verzorgd door de Zotte Zusjes en Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel, met een naoorlogs liedjesprogramma. Na een flinke bui kon het programma gecontinueerd worden en genoten de bezoekers van het Openingsconcert. Helaas gooide het weer roet in het eten voor Katzenjammer en een aantal theatervoorstellingen op de Familieweide, maar het zorgde ook voor verbroedering onder het publiek. Hoogtepunten van de dag waren de optredens van Racoon, Emil Landman, de straattheateracts, The Tiger Lovemachine, Koza Mostra en de zonnestralen van de Spaanse band Bongo Botrako.

05052015_25jaar_BFO_23

‘s Middags werd producent Niek van der Sprong in het zonnetje gezet met twee onderscheidingen; de gouden fakkelspeld van het Nationaal Comité 4 & 5 mei en de erepenning van de gemeente Zwolle, uitgereikt door Burgemeester Henk jan Meijer.

De bijzondere jubileumeditie van Bevrijdingsfestival Overijssel werd overdonderend afgesloten door Typhoon, geen onbekende in Zwolle maar dit jaar voor het eerst als afsluiter. De organisatie kijkt al met al terug op een geslaagd jubileum.

[Not a valid template]

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *