Veiligheidsregio IJsselland een nieuw onderkomen

Zwolle – Veiligheidsregio IJsselland is verhuisd. Sinds kort werkt de organisatie vanuit vier brandweerkazernes in de regio; dichtbij de inwoners en in verbinding met de lokale samenleving. De organisatieonderdelen Bedrijfsvoering, Bestuur, Beleid & Communicatie, Veiligheidsbureau en GHOR IJsselland, voorheen gevestigd aan de Zeven Alleetjes in Zwolle, hebben nu een plek samen met de brandweer op de werklocatie aan de Marsweg. Donderdag was er voor genodigden een Open Huis. Daarbij was onder andere burgemeester H.J. Meijer aanwezig.

150521_openhuis_GHOR_15

 

Het was deze middag druk op de brandweerkazerne. Er waren veel familieleden en medewerkers present. Zij konden de nieuwe werkplek bezichtigen. Aanwezige kinderen konden kleuren en mochten een kijkje nemen in de kazerne. Het bouwteam kreeg een cadeautje. De huisvesting van alle organisatieonderdelen – waaronder de crisisorganisatie – in de kazernes is onderdeel van de organisatieontwikkeling. Op 1 januari 2014 werden alle gemeentelijke brandweerkorpsen samengevoegd tot het regionale korps Brandweer IJsselland dat deel uitmaakt van Veiligheidsregio IJsselland. Belangrijk uitgangspunt in dit proces was onder meer dat de regionale organisatie stevig verankerd blijft in de lokale samenleving. Met de geografische spreiding over vier locaties in IJsselland is daar ook zichtbaar gevolg aan gegeven. Vanuit de nieuwe werklocaties blijft de organisatie samen met de partners en in verbinding met elkaar en de samenleving inhoud geven aan het motto ‘Veiligheid: voor elkaar’.

150521_openhuis_GHOR_10

150521_openhuis_GHOR_11

150521_openhuis_GHOR_12

150521_openhuis_GHOR_13

150521_openhuis_GHOR_14

150521_openhuis_GHOR_16

150521_openhuis_GHOR_17

150521_openhuis_GHOR_18

150521_openhuis_GHOR_19

 

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *