Rustige informatie avond over AZC in Zwolle

Zwolle – Wethouder Nelleke Vedelaar en burgemeester Henk Jan Meijer gaven woensdagavond 20 januari iedere bezoeker aan de informatieavond over het AZC persoonlijk een hand bij binnenkomst. Iedereen die dat wilde was welkom. Deze informatieavond in het Event Center van het IJsseldelta Stadion werd massaal door meer dan achthonderd mensen bezocht. De bijeenkomst begon met een vragenronde waarbij er vragen konden worden gesteld aan burgemeester Meijer en Peter Siebers, bestuurslid van het COA.

Het is de bedoeling dat er vanaf het eerste kwartaal van 2017 zeshonderd asielzoekers zullen worden opgevangen op de locatie aan de Dokter van Thienenweg, waar nu nog het Waterschap is gehuisvest. Een jaar later zal dit aantal worden uitgebreid tot maximaal achthonderd gedurende een periode van maximaal vijftien jaar. Er werden veel vragen gesteld over de opvang van “zoveel asielzoekers op 1 locatie.” Met name direct-omwonenden uitten hun zorgen hierover. “We maken ons grote zorgen over onze veiligheid en privacy.” Er zijn in die omgeving veel scholen, zorginstellingen en het ziekenhuis en dat kan problemen geven als er in hetzelfde gebied een groot AZC komt. Ook de verkeersveiligheid vraagt om aandacht. In de spits is de verkeersdrukte groot en fietsen er grote groepen scholieren in deze omgeving.

160120_info_avond_AZC012

160120_info_avond_AZC010

160120_info_avond_AZC011

160120_info_avond_AZC013

160120_info_avond_AZC014

160120_info_avond_AZC015

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Eén gedachte over “Rustige informatie avond over AZC in Zwolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *