Brandweer Zwolle zet voormalig Waterschap Salland pand vol rook

Zwolle – Maandag en dinsdag stond in het teken van de eindoefening voor de vrijwilligers van brandweer Zwolle. Bij de oefening werd gebruik gemaakt van het voormalige pand van Waterschap Salland aan de dr. Van Thienenweg. Deze werd voor deze avonden (fictief) in gebruik genomen door AD-HOC woningbeheer. 

De vrijwilligers kregen een mooi scenario voor de kiezen. Er kwamen namelijk meerdere meldingen binnen vanuit het ziekenhuis Isala dat er een auto in de brand stond bij het pand van AD-HOC woningbeheer.  Hierop is de 1e Tankautospuit gealarmeerd voor de autobrand. Er bleek achteraf te blikseminslag zijn geweest in de technische ruimte in het pand. Door de brand is een schakelkast geëxplodeerd. Door deze explosie is de buitendeur van de ruimte los geknald. Door het hevige vuur is een auto, die dicht bij het pand stond, in brand gevlogen. Toen de 1e TS ter plaatse kwam werden ze al opgewacht door 2 bewoners. De brand had zich snel ontwikkeld en is overslagen naar de bovenverdieping, wat ook een technische ruimte is.

In het gebouw is nog een tweede brand uitgebroken. Dit is gekomen door een stopcontact die uit de muur geschoten door kortsluiting. Door de brand was er erg veel rookontwikkeling. Doordat er veel deuren openstonden kon de rook eenvoudig verspreiden door het gebouw. De brandweer kreeg te horen van de bewoners die buiten stonden dat er nog 3 personen binnen waren. Aan de brandweer de taak om de brandhaarden en de slachtoffers te vinden. Maar dit viel niet mee door de hevige rookontwikkeling. Uiteindelijk zijn er 3 tankautospuiten ingezet. Een van de drie slachtoffers binnen heeft het overleefd. Deze lag in een douche onder een lopende kraan. 

Na de oefening was het tijd om de slangen spaghetti te ontvlechten en de spullen weer in te pakken. De manschappen kijken terug op een leuke oefening. 

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.