Veilligheidsregio IJsselland doet succesvolle oefening met KPN

Op dinsdag avond hebben de  hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en geneeskundige hulpverlening) samen met KPN een grootschalige oefening bij het KPN gebouw aan de Pieter Steijnstraat 110 gehouden. Het gaat om een realistische oefening in en om het pand, waarbij de hulpverleningsdiensten en medewerkers van KPN worden geconfronteerd met een in scène gezette brand. Het is belangrijk dat deze diensten goed zijn voorbereid op eventuele calamiteiten op deze locatie.

De oefening leek erg op de werkelijkheid: de schaalgrootte en de aansturing vanuit de Meldkamer Oost Nederland (MON) komen beiden overeen met een echte calamiteit. De hulpverleners moesten gezamenlijk een rampenbestrijdingsorganisatie neerzetten en beslissingen nemen om de in scène gezette brand te bestrijden en de slachtoffers op te vangen. Medewerkers van KPN namen ook deel aan de oefening. Zij deden zo ervaring op met het bestrijden van een interne calamiteit in samenwerking met de hulpverleningsdiensten.

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

2 gedachten over “Veilligheidsregio IJsselland doet succesvolle oefening met KPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *