Brandweer rukt uit voor gewonde gans in Milligerplas

Zwolle – rond de klok van een één uur kreeg de brandweer een melding om uit te rukken voor een dier te water aan de waterlelie bij de Milligerplas. Het zou gaan om een kleine vogel. Eenmaal aangekomen bleek het te gaan om een gans die mogelijk gewond was. De dierenambulance was inmiddels ter plaatse.

Om het dier te vangen werd er voor gekozen om hem te lokken met brood en vervolgens in te sluiten met een duiker en een brandweerman aan de kant met een net. Alleen had het dier andere ideeën en zwom de plas op. Aangezien het dier te ver uit de kant was en het dus niet te doen was zwemmend is er voor gekozen om het voor nu te laten. De melder is op de hoogte gesteld dat de reddingspoging is gestaakt.

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.