Asielzoeker (19) verdronken tijdens zwemmen in de IJssel bij Kampen

Kampen – Vanmiddag rond 15:10 ging een groepje van 3 asielzoekers uit het asielzoekerscentrum Dronten zwemmen in de IJssel. Vervolgens ging 1 jongen kopje onder en kwam niet meer boven. Hierop zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt. O.a. de brandweer met duikers uit Zwolle en Harderwijk. Maar ook het MMT uit Groningen kwam ter plaatse met de traumaheli.

Er werd op het water gezocht met boten van de brandweer en politie. Maar ook particulieren boden aan te helpen zoeken en voerden samen met de politie de IJssel af. Ook kwam de politieheli nog even langs om van bovenaf met hittebeeld camera onder andere te zoeken. Na paar uur werd de zoektocht gestaakt en ging men er van uit dat de persoon niet meer in leven is. Team onderwaterzoekingen van de politie en SOAD van Urk hebben vervolgens de zoektocht overgenomen en hebben een lichaam geborgen rond de klok van 19:30. Of het de vermiste zwemmer is is nog onbekend.

 

 

 

 

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.