“Aanslag” met molotov cocktail op woning in Zwolle

Zwolle – Zaterdag avond omstreeks 20.30 uur kreeg de politie de melding dat geprobeerd was om brand te stichten bij een woning aan de Alm. Getuigen verklaarden dat ze zagen dat een persoon bij de woning liep met Molotov cocktails. Of de persoon ze daadwerkelijk richting de woning heeft kunnen gooien is nog onduidelijk. Ze zijn in ieder geval op straat ontbrand.

Enkele buurtbewoners horen die avond een knal en gingen polshoogte nemen en zag de dader dingen gooien naar een woning. Toen de dader de buurtbewoners zagen sloeg deze op de vlucht. De bewoners hebben nog een poging gedaan hem te achtervolgen, maar zonder resultaat. De technische recherche heeft de sporen veilig gesteld en de politie heeft een buurtonderzoek gedaan. Vrijdag avond was er ook al een brandstichting in Zwolle aan de Berkumstraat. Of deze twee incidenten met elkaar te maken hebben wilde de politie nog niet bevestigen maar nemen het wel mee in het onderzoek.

Van de verdachte is een signalement bekend. Het gaat om een persoon van circa 1.80m met een slank postuur en blank of licht getint uiterlijk. De persoon droeg lichtblauwe jeans en een zwarte hoodie met op de achterkant een lichtblauw logo met een ruit.

Getuigenoproep

Heeft u zaterdagavond in de omgeving van De Alm iets gezien wat kan helpen bij het onderzoek? Of heeft u andere informatie die kan helpen? Ook informatie over de eerdere brand aan de Berkumstraat is nog steeds van harte welkom. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl

Rob Jager

fotograaf en cameraman voor Weblog Zwolle en Persbureau Meter. Een vader van 2 prachtige dochters. getrouwd met Brigit en woonachtig in de Zwolse wijk Westenholte. Een fanatieke fotograaf/camjo die zoveel mogelijk achter het nieuws aan gaat. Verder full-time IT Consultant bij Detron Detachering met een gezonde stroom cafeïne. Verder erg gek van zijn koi karpers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *